Omet els enllaços
Centre Mèdic Polivalent Ares

Busseig

El Submarinisme és l'activitat subaquàtica que ens permet gaudir del nostre entorn submarí. El busseig és una de les activitats aquàtiques més emocionants i fascinants que hi ha. A través de la immersió a l'aigua, es pot explorar un món completament diferent i desconegut, ple de vida marina i paisatges submarins impressionants.

Busseig
01
normativa vigent: busseig recreatiu

Segons la normativa vigent, per a la pràctica del busseig recreatiu, incloses les experiències de presa de contacte, baptisme o similars, és obligatori descarregar i emplenar responsablement aquest Qüestionari Oficial de Salut. Si totes les respostes són negatives, no és necessari obtenir un Certificat Mèdic de Busseig, encara que sempre és recomanable.

9.81
Valoració dels nostres clients
4.8/5

Quan es necessari un Certificat Mèdic per la pràctica del busseig recreatiu?

Quan a les respostes a les preguntes del qüestionari es posi de manifest la presència d’una afecció preexistent que pugui afectar la seguretat del bussejador, o sigui notori que el seu estat físic no és l’adequat, no es permetrà la pràctica del busseig si no s’acredita la superació d’un reconeixement mèdic anual.

 

Centre Mèdic Polivalent Ares

Preguntes Freqüents

El Certificat Mèdic de Busseig expedit en el Centre Mèdic Ares, compleix estrictament amb les disposicions del Reial decret 550/2020, del 2 de juny, pel qual es determinen les condicions de seguretat de les activitats, publicat en el BOE 177 del 26 de juny del 2020.

Informació Útil

Obtenció del Certificat Mèdic per busseig

El Certificat Mèdic el pots obtenir al Centre Mèdic Ares. Ho pots fer al nostre centre de manera ràpida i fàcil. Es realitzen les proves següents:

  • Qüestionari de salut sobre patologies, antecedents i hàbits de salut.
  • Exploració física general.
  • Proves específiques per valorar la capacitat cardiovascular i pulmonar: Electrocardiograma (ECG), espirometria, etc.
  • Examen otoscopi per avaluar la membrana timpànica.

Un cop superades totes les proves, el/la doctor/a redactarà l’informe mèdic, on indicarà si l’aspirant és apte, o no, per fer aquest esport.

Permís de busseig
Experiencia de buceo con snorkel
Informació Útil

Quina és la vigència del Certificat Mèdic?

Els Certificats Mèdics per a títols de busseig recreatiu tenen una vigència d’un any, i els Certificats Mèdics pel busseig esportiu tenen una vigència de dos anys. No obstant, el termini de vigència del certificat és de tres mesos, és a dir, no poden passar més de tres mesos des que s’obté el document fins que aquest és lliurat a l’entitat competent.

Preguntes Freqüents

Els bussejadors de les modalitats de busseig esportiu i científic hauran de superar almenys cada dos anys un reconeixement mèdic que inclogui les proves d'espirometria, electrocardiograma i d'otorrinolaringologia, i que verifiqui l'aptitud física per a la pràctica.

Els bussejadors professionals i els que es dediquin a l'extracció de recursos marins vius, així com els guies i instructors de busseig recreatiu, hauran d'observar les previsions que per a ells s'estableixen en la normativa vigent de reconeixements mèdics d'aptitud per a aquests professionals. 

La documentació per a la tramitació de les targetes s'ha de presentar presencialment, amb cita prèvia, a qualsevol de les oficines següents:

Tot i això, les targetes professionals s'expedeixen des de la seu de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya. A causa d'això, rebreu la targeta al vostre domicili per correu postal.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç de la Generalitat de Catalunya: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/nautica-busseig/busseig-professional/

Si estàs interessat a obtenir o renovar una llicència nàutica, Contacta amb nosaltres! T'ajudarem.

Navegación de un velero con permiso náutico
Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Més informació

Envia'ns un missatge


Taula de preus de tots els Tractaments d'Estètica


Taula de preus Tractaments Dermapen

Explorar
Desplázate